Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Badminton rackets

Wanneer je je op de badmintonsport wilt storten, dan is een badmintonracket de belangrijkste benodigdheid. Badmintonrackets zijn er in verschillende soorten en maten. Er zit bijvoorbeeld verschil tussen een badmintonracket voor beginners en een racket voor gevorderden. Al deze verschillende badmintonrackets vind je in onze shop.

Badmintonrackets van hoge kwaliteit

Hoe kies ik het juiste badmintonracket?

Ga je een badmintonracket kopen dan moet je op een aantal zaken letten. Allereerst is de vorm van het racketblad van belang. Die kan isometrisch zijn of ovaal. Daarnaast heeft de flexibiliteit van het badmintonracket invloed op de speelstijl waarvoor het racket geschikt is. Let verder ook op de balans van het racket. De balans van een badmintonracket heeft te maken met de gewichtsverdeling. Bij sommige badmintonrackets is de kop zwaarder dan de steel, bij andere andersom. Hieronder staan deze eigenschappen uitgelegd op een rij.

Een isometrisch of een ovalen racketblad

Een badmintonracket kan een isometrisch racketblad hebben of een racketblad met ovale vorm. De ovale vorm noemt men ook wel ‘classic’. Een klassiek ovalen racketblad heeft een ‘sweet spot’ waarin veel kracht geconcentreerd zit. De sweet spot is de plek op het blad waar je de shuttle het best raakt. Een isometrisch racketblad heeft ook een soort ovalen vorm, maar dan met een plattere onder- en bovenkant. Een isometrisch racketblad heeft een grotere sweet spot. Hierdoor kun je ook nog een goede slag maken als je de shuttle minder precies raakt. Hierdoor heeft een isometrisch racketblad wel iets minder kracht. Beginners doen er goed aan een isometrisch racket te kiezen.

De flexibiliteit van het badmintonracket

De flexibiliteit (buigzaamheid) van badmintonrackets duidt men aan met de termen stiff, medium en flex. Een stiff racket is weinig flexibel en biedt daardoor een goede controle. Wel kost het je met een stiff badmintonracket meer kracht om harde slagen te produceren. Heb je echter zelf al veel slagkracht, dan zul je merken dat je harder kunt slaan met een stijf racket dan met een flexibel racket. Dankzij deze eigenschappen zijn stiff badmintonrackets beter voor een aanvallende speelstijl. Een soepel flex racket buigt mee. Dit geeft een soort lancerend effect, waardoor de slagen gemakkelijker ver gaan. De slagen zijn dan wel iets minder nauwkeurig. Flex badmintonrackets zijn met name geschikt voor een verdedigende speelstijl. Een medium badmintonracket zit qua buigzaamheid tussen stiff en flex in.

De balans van een racket

De balans van het racket geeft aan hoe de gewichtsverdeling is. Er zijn badmintonrackets met een racketblad dat zwaarder is dan de rest van het racket en badmintonrackets waarbij het blad lichter is dan de rest van het racket. Een ‘head heavy’ racket heeft meer gewicht in het blad zitten. Hierdoor kom je tot krachtigere slagen. Wel is het met een head heavy badmintonracket lastiger verdedigen, doordat je racket minder wendbaar is. Hierdoor kun je minder snel reageren op harde slagen van de tegenstander. Head light rackets hebben een kop die minder zwaar is dan de rest van het racket. Head light badmintonrackets zijn goed bij een verdedigende speelstijl. Dergelijke rackets zijn namelijk zeer wendbaar en maken dus snelle acties en reacties mogelijk. Wel heb je met een head light racket meer polskracht nodig om hard te kunnen slaan.

Badminton-expert.nl
Logo